Råraka

Tips på topping: löjrom, fläsk eller ärtkräm

Ingredienser   2 pers

4 potatisar, gärna ekologisk 
salt och svartpeppar
smör eller olja

Tips på topping: 
-Crème fraiche, finhackad rödlök och löjrom
-Stekt fläsk och rårörda lingon
-Ärtkräm gjort på 250g frysta ärtor, 1 vitlöksklyfta, 2 tsk citronsaft, 2 msk olivolja, salt och peppar – mixa slät!

 

Gör så här

1. Skala potatisen och riv på den grova sidan av rivjärnet
2. Häll den rivna potatisen i ett durkslag  och krama ut vätskan ur potatisen.
3. Värm upp en stekpanna med olja och/eller smör till medelvärme. 
4. Platta ut den rivna potatisen i stekpannan genom att använda en stekspade. Salta och peppra.  
5. Stek några minuter så att undersidan får en gyllenbrun stekyta. Vänd sedan rårakan, salta och peppra igen och låt andra sidan få samma gyllenbruna stekyta.
6. Servera med valfri topping!

LPM Potatis AB

Trulstorp 109, 312 96 Laholm
Telefon: 0430-484 70
E-post: info@lpm.se