Lyxig pyttipanna

Använd gärna rester! – Kokt potatis, kött och grönsaker från gårdagens middag får nytt liv!

Ingredienser  4 portioner

800g kokt potatis
ca 400g grillat kött
150g sockerärtor
Två knippor grön sparris
En klick smör
Lite rosmarin
Svartpeppar & flingsalt

Gör så här

1. Ta bort nedre delen på sparrisen, dela sedan resterande sparris i lagom stora bitar.
2. Dela sockerärtorna på mitten. Dela även kött och potatis i mindre bitar.
3. Smält smöret i en stekpanna. Fräs potatisen tills den fått lite färg.
4. Tillsätt sparrisen, sockerärtorna, köttet, rosmarin, salt & peppar och stek på medelhög värme i några minuter tills allt har blivit varmt.
Servera med exempelvis stekt ägg, sallad eller varför inte med tzatziki?

Tips: Byt ut köttet mot portobellosvamp och smöret mot rapsolja för att göra rätten vegansk!

LPM Potatis AB

Trulstorp 109, 312 96 Laholm
Telefon: 0430-484 70
E-post: info@lpm.se