Jack O’Lantern fyllda ”pumpor”

Har du testat Shepherd’s pie? Här är ett roligt sätt att servera rätten på; nämligen i Halloweeninspirerade paprikor!

Ingredienser  6 paprikor

6 st paprikor
500g nötfärs
1 liten gul lök, hackad
1 pressad vitlöksklyfta
1 dl tomatchilisås
4 msk Worcestershiresås
3 dl buljong
9 dl mixade frysta grönsaker
500 g skalad & tärnad mjölig potatis
½ dl gräddfil
½ dl mjölk
2½ dl riven cheddarost
Salt, peppar och smör till stekning

Tips: Byt ut nötfärsen mot, till exempel, vegofärs för att göra rätten vegetarisk.

Gör så här

Sätt ugnen på 180°C. Skär av toppen på paprikorna och lägg åt sidan. Skär även av lite av botten på paprikorna så att de kan stå upp. Karva ut Halloween-ansikten med en liten skalkniv. Sätt paprikorna åt sidan.

Stek lök, nötfärs, salt och peppar i smör på medelhög värme tills färsen fått färg. Häll av ev vätska.

Tillsätt tomatchilisåsen, Worcestershiresåsen, buljongen och rör om. Vänd ner grönsakerna och låt puttra på svag värme i ca 10-15 minuter.

Koka potatisen mjuk i saltat vatten, ca 10 minuter. Häll av vattnet och tillsätt gräddfil, mjölk och riven cheddarost (spara till lite topping). Vispa till ett mos med elvisp.

Fyll paprikorna med köttfärs, toppa med potatismos, lite ost och sist paprikalocket. Baka paprikorna i ugnen i ca 30 minuter. Servera med t ex hackad tomat, gräddfil och sallad.

LPM Potatis AB

Trulstorp 109, 312 96 Laholm
Telefon: 0430-484 70
E-post: info@lpm.se