Fantastiska pommes

Ingredienser  4 port

1 kg fast potatis
2 liter vatten
3 msk salt
2 msk vitvinsvinäger
2 msk citronmajonäs
1 liter rapsolja

Valfria dippsåser, exempelvis vitlöksaioli, ketchup, bearnaise, bbq-sås, sweetchilli-dipp, mm.

 

Gör så här

1. Skrubba potatisen och skär i stavar, tjocklek om ca 1×1 cm.
2. Blanda vatten, salt och vinäger och vispa ihop. Lägg potatisstavarna i vattenblandningen och låt dra i ca 20 min.
3. Hetta upp oljan till 160°C. Fritera potatisen i omgångar, ca 4-5 min, tills potatisen mjuknat och har fått färg. Låt pommes rinna av på hushållspapper. Till och med detta steg kan förberedas upp till 2 dagar före servering. 
4. Precis innan servering, värm oljan till 180°. Fritera potatisen en andra gång i omgångar, ca 3 min. De ska bli gyllenbruna och krispiga. Låt rinna av på hushållspapper. 
5. Servera!

LPM Potatis AB

Trulstorp 109, 312 96 Laholm
Telefon: 0430-484 70
E-post: info@lpm.se